Foto: Johan Hedlund/SVT

Granskning av politikers arvoden klar – ska betala tillbaka 416 kronor

Publicerad

Den värmländske region- och kommunpolitiker som fått sina arvoden granskade av Region Värmland blir återbetalningsskyldig. Det handlar om en felaktig reseräkning på 416 kronor, det visar regionens rapport som SVT tog del av under måndagen.

I utredningen har regionen gått igenom mötesprotokoll från och med 2019 och framåt. Fyra olika tillfällen med utbetalda ersättningar till mannen har granskats extra noga. I två av dessa fall har ärendena skjutits över till kommunen som mannen varit politiskt aktiv i. De andra två ärendena är kopplade till Region Värmland, varav det ena har lagts ner då regionen inte anser att det finns grund att återkräva ersättning.

I det andra fallet gäller det en reserapportering som gjorts för två olika platser samma dag. Här blir mannen skyldig att betala tillbaka 416 kronor.

– Om han betalar tillbaka så är saken utagerad, säger Niklas Larsson, handläggare i ärendet på Region Värmland.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer