Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man har blivit skjuten i centrala Karlstad. Enligt polisens presstalesperson Sophia Jiglind är läget för honom allvarligt. Foto: Ulrica Olsson/SVT

Greps för knarkbrott – nu misstänks de för skjutningen

Uppdaterad
Publicerad

Sammanlagt har fyra män figurerat i utredningen om skjutningen i Karlstad för en vecka sedan. Tre är häktade, en misstänkt försatt på fri fot.

– Han är fortsatt misstänkt för inblandning i mordförsöket, säger Sophia Jiglind, presstalesperson på polisen.

Larmet om skjutningen där en man sköts i vaden kom in till polisen klockan 13.53 förra torsdagen och ett stort polispådrag jagade gärningsmännen.

I samband med att polisen skulle förhöra en person i en bostad i stadsdelen Viken om eventuell inblandning i mordförsöket så hittade polisen knark. Tre personer greps på platsen och anhölls senare misstänkta för narkotikabrott.

Under lördagen greps en fjärde man misstänkt för skjutningen. Efter förhör med vittnen och de frihetsberövade, men också analys av teknisk bevisning, kunde tre av männen anhållas misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott på lördagseftermiddagen.

Tre häktade – en släppt

Samtliga tre som greps i torsdags häktades. Två misstänkta på sannolika skäl för mordförsök och grovt vapenbrott, den tredje häktades misstänkt för narkotikabrott.

Den fjärde mannen, som anhölls under lördagen misstänkt för inblandning i skjutningen, släpptes i tisdags eftersom bevisningen mot mannen inte räckte för att få honom häktad.

– Han är fortfarande misstänkt, misstankarna kvarstår, säger Sophia Jiglind, presstalesperson på polisregion Bergslagen.

Vill ha allmänhetens hjälp

Utredningsläget är bra enligt henne, som ändå vädjar till allmänheten att höra av sig om man har gjort iakttagelser i samband med skottlossningen.

– Det kan vara saker som sticker ut, saker som avviker från det normala. Egentligen allt som kan föra utredningen framåt, även om bevis- och utredningsläget ser bra ut just nu.

Utredningen fortsätter nu med så kallad inre spaning, förhör med vittnen och misstänkta samt analys av insamlad teknisk bevisning.

Oro efter skjutningen

Skjutningen har skakat om många Karlstadbor.

– Polisen i Karlstad kommer att jobba fokuserat med extra synlighet för medborgarna. Har man frågor eller känner oro, tveka inte att kontakta våra kolleger som rör sig ute på stan, säger Sophia Jiglind.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.