Starta klippet för att få veta mer om vilket stort intresse som uppenbarligen finns i socialai medier på just ämnet vandring i Värmland Foto: SVT

Tusentals i grupp på Facebook om att vandra i Värmland

Publicerad

Här är det värmländska vandrings-fenomenet på sociala medier som växer så det knakar. Facebook-gruppen ”Vandra i Värmland” har lockat över 12 000 medlemmar på ett år, och tillströmningen av nya medlemmar tycks inte avta.

När friluftsledaren Maia Reijers flyttade tillbaka till Värmland sökte hon efter information om lokal vandring på sociala medier, men hittade inte det hon sökte. Därför startade hon själv gruppen ”Vandra i Värmland” som blivit en riktig succé.

– Jag trodde verkligen inte att det skulle bli så många som vill vara med, men det är kul, säger Maija Reijers.

Växer med ett 50-tal nya medlemmar per dag

Nu sköter gruppen sig mer eller mindre själv. Och nya medlemmar strömmar hela tiden till. På drygt ett år har gruppen fått drygt 12 000 medlemmar och den växer med ett 50-tal medlemmar för varje dag.

Många i gruppen är mycket aktiva i sajten med bilder och berättelser om vilka turer de gjort. De tipsar också varandra om alltifrån vilka leder som finns, till om det till exempel är blött eller svårt att gå av någon annan anledning.

Hör Maia berätta om sina favoriter bland de värmländska vandringslederna i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.