Foto: TT

Gympasalar ska ersätta Våxnäshallen

Publicerad

När Våxnäshallen i Karlstad stängde förra veckan drabbades flera idrottsföreningar. Kommunen försöker nu hitta ersättningslokaler och förhoppningen är att det är ordnat till nästa vecka.

– Det verkar som vi kan hitta lösningar så de kan få sin verksamhet att fungera, säger Karin Karlsson, verksamhetschef för kultur och föreningsstöd.

Det är i snitt omkring 400 personer per dag som använder Våxnäshallen men sedan hallen stängde förra veckan, då det upptäcktes att taket skadats i samband med det stora snöfallet, har träningar fått ställas in.

I dag har Karlstads kommun haft samråd med föreningarna som har sin verksamhet i Våxnäshallen för att se vilka behov de har och vilka möjliga ersättningslokaler kommunen kan hitta bland sina skolidrottshallar.

”Verkar som vi kan hitta lösningar”

– De måste kanske jämka lite med sina träningsgrupper så det går ihop och vissa tider kanske inte är så attraktiva – som fredagkvällar till exempel – men det verkar som vi kan hitta lösningar så de kan få sin verksamhet att fungera tillräckligt bra under de förutsättningar som råder nu, säger Karin Karlsson som är verksamhetschef för kultur och föreningsstöd i Karlstads kommun.

– Från och med nästa vecka hoppas vi kunna dra igång med alla våra ungdomsgrupper igen, säger Johan Engberg verksamhetsansvarig på IF Göta.

Friidrottsföreningen har uppemot 500 barn och ungdomar i sin verksamhet, en del av dem har nu fått träna utomhus på Tingvalla IP, en del har fått vänta med terminsstarten.

Träning på annan plats

– Vi kommer dela ut gympasalstider och förhoppningsvis så nära den vanliga träningstiden som möjligt men på ett annat ställe, säger Johan Engberg.

Det är oklart när Våxnäshallen kommer kunna öppna igen. Förutom IF Göta har även Karlstad Gymnastikförening och GF Karlstadgymnasterna sin verksamhet där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.