Våxnäshallen är avstängd till följd av snöfallet Foto: SVT

Våxnäshallen tvingas stänga i flera veckor

Uppdaterad
Publicerad

Det är oklart när Våxnäshallen i Karlstad kommer kunna öppna igen. Det enda man vet säkert är att det kommer dröja.

– Vi pratar om veckor, säger Jonny Karlsson, enhetschef fastighetsdrift Karlstad kommun.

Som SVT berättat tidigare tvingades Våxnäshallen stänga förra veckan, till följd av snöfallet som tyngde ner taket. Sedan dess har inte hallen kunnat öppna och nu kommer beskedet att den kommer förbli stängd en lägre tid.

– Jag har ingen tidsplan tyvärr. Det som sker nu är att vi scannar hela byggnaden för att se vilka skador det finns utöver de vi kan se, säger Jonny Karlsson.

– Det vi gör för att minska vikten på taket är att salta för att få is och snö att smälta bort. Vi höjer också temperaturen inne i hallen för att det ska smälta på taket.

LÄS MER: Många drabbade när hallen tvingas stänga

Ber om tips på lokaler

Scanningen av hallen kommer utgöra underlag för de konstruktörer som ska arbeta med skadorna. Redan nu kan man, enligt Jonny Karlsson, se deformationer i taket men man tror att man kommer hitta ytterligare skador efter att ha scannat klart.

– Till måndagen kommer vi ha ett uppföljningsmöte med konstruktörerna och då hoppas vi ha ett åtgärdsförslag på en kortsiktig och en långsiktig lösning, säger Jonny Karlsson.

När Våxnäshallen nu är stängd tvingas alla idrottare som vanligtvis håller till där flytta på sig. Jonny Karlsson vädjar till allmänheten om hjälp med situationen.

– Vi söker ersättningslokaler. Är det någon som sitter på en stor, rymlig lokal som kan inrymma fysisk aktivitet vill vi gärna få det tipset, avslutar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.