Sofie Skoog är en av de som blir lidande av problemen med Våxnäshallen Foto: TT.

Många drabbas när hallen tvingas stänga

Uppdaterad
Publicerad

Att Våxnäshallen i Karlstad är avstängd slår hårt mot friidrottsklubben IF Göta och dess aktiva. Både barn och vuxna drabbas.

– Det är inte optimalt, nu får jag åka till Örebro om jag ska hoppa höjd, säger höjdhoppsstjärnan Sofie Skoog.

IF Göta har stora delar av sin verksamhet i Våxnäshallen och de har tvingats ändra mycket i upplägget på grund av problemen med taket.

– Vi var utomhus i fredags med en av våra grupper. Det var väl en kul upplevelse men det är ingen långsiktig lösning, säger klubbchefen Johan Engberg, och fortsätter:

– I söndags fick vi ställa in vårt ”söndagskul” och där har vi 150 barn som kommer.

”Inte så kul att åka till Örebro som tar tre timmar extra”

Att man inte kan idrotta i Våxnäshallen påverkar inte bara de yngre i föreningen, även de äldre drabbas. Elitaktiva Sofie Skoog, som kom sjua på OS i Rio, har fått försöka hitta alternativa lösningar.

– Om jag hopptränar med spikskor måste jag åka till Kristinehamn, säger hon.

Sofie Skoog ska nästa vecka iväg på flera tävlingar i Tjeckien och i Slovakien. Men hon kan inte ladda upp i Karlstad, under måndagen var hon i Örebro och tränade.

– Det är besvärligt, det är inte så kul att åka till Örebro som tar tre timmar extra. Det är tråkigt att det här händer mitt i tävlingssäsongen, säger hon.

LÄS MER: Våxnäshallen fortsatt stängd

För tillfället finns det ingen prognos för när hallen kan öppna. På onsdag kommer IF Göta att sitta i ett möte med kommunen för att titta på vilka hallar klubbens yngre medlemmar skulle kunna vara i.

– Vi kommer få lägga vår verksamhet i gymnastiksalar. En del är ju uppbokat så vi får se vad som finns disponibelt, säger Johan Engberg-

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.