Myggmästaren Håkan har lyckats fånga tusentals, och åter tusentals myggor. Foto: Privat

Håkans fälla fångar mängder av myggor

Uppdaterad
Publicerad

I ett inlägg som sprids på Facebook visar Håkan Sahlin från Dejefors upp sin stora fångst. Men det är inte fisk vi pratar om, utan myggor.

– Fällan sprider en lukt som lockar till sig mygg och sedan tar de sig inte ur den. Min fälla har varit igång i fem-sex dagar och har fångat så här många myggor på den korta tiden! säger Håkan Sahlin.

”Måste sitta i solen”

Håkan bor i det omdiskuterade området i Forshaga kommun där myggorna är en riktig sommarplåga. Hur illa det har varit hos just Håkan har varierat över åren, men i år är det illa igen.

– Myggfällan fångar som du ser många myggor, men det blir ju inte myggfritt ändå! Man måste sitta i solen, och efter solnedgången måste man gå in. Det är inte så kul. Det är ju gött att vara ute. Men det hade varit väldigt mycket värre utan fällan, säger Håkan och fortsätter:

– Dessutom lägger varje mygga upp emot tusen nya mygglarver, så tack vare fällan stoppar vi ju spridningen också.

Delar bild på Facebook

I ringen längst ner till vänster ligger 100 myggor. Foto: Håkan Sahlin

På bilden som visar alla fångade myggor de senaste fem-sex dagarna har Håkan ringat in hundra myggor för att visa hur många myggor det faktiskt handlar om. På Facebook skriver han:

”Hejsan, kolla här vad myggfällan har fångat.... på mindre än en vecka. I cirkeln nere till vänster är det... ett hundra myggor. Då förstår man vilken mängd det ligger på bilden. Varje mygga lägger uppemot 1000 nya mygglarver....”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Myggorna i Deje

Mer i ämnet