Bild från fredagens häktningsförhandling Foto: Sara Lundin

25-åringen häktad

Uppdaterad
Publicerad

Den 25-åring som sedan natten till tisdag suttit anhållen misstänkt för branden i Arvika där en jämnårig kvinna avled häktades i dag misstänkt för mord och grov mordbrand.

Den 25-årige mannen häktades på fredagseftermiddagen vid Värmlands Tingsrätt. Han är på sannolika skäl misstänkt för mord och grov mordbrand. Förhandlingen hölls bakom lyckta dörrar.

Mannen anhölls i sin frånvaro i måndags kväll och kunde gripas av polisen några timmar senare, natten till tisdag.

Misstänkt mordbrand i Arvika

Branden bröt ut i måndags kväll i ett flerfamiljshus på Fältgatan i Arvika. Den nu avlidna, 25-åriga kvinnan, bodde i en av lägenheterna i det eldhärjade huset och fördes med helikopter till sjukhuset. Där avled hon senare.

Kvinnan avled av brandskador

Under torsdagen tog åklagare Niclas Wargren del av obduktionsrapporten gällande kvinnan.

– Den visar att kvinnan avlidit till följd av brand- och rökskador, säger åklagare Niclas Wargren. 

Den nu avlidna kvinnan ringde själv in till SOS-alarm när branden bröt ut. Även flera andra personer ringde in till SOS och larmade om branden.

Mannen nekar

Den 25-årige mannen och den nu avlidna kvinnan kände varandra, har åklagare Niclas Wargren bekräftat. Mannen har i förhör nekat till brott.

En yngre kvinna är också misstänkt för skyddande av brottsling i samband med branden.

Åtal ska vara väckt senast den 31 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mordbrand i Arvika

Mer i ämnet