Halkbanan i Grums berörs inte av NTF riks konkurs

Halkbanan berörs inte av NTF:s konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Den ideella organisationen NTF försätts i konkurs. Detta sedan Trafikverket fryst sina utbetalningar till organisationen, efter att två visselblåsare varslat om vad de anser vara ekonomiska oegentligheter inom NTF riks.

Värmlands Trafikcenter, med verksamhet framförallt vid halkbanan i Grums, ägs av NTF Värmland, men den verksamheten berörs inte av konkursen.

– Vi och andra lokalföreningar drabbas inte direkt, mer än att vi samarbetat med NTF riks i vissa projekt. Framförallt olika typer av mätningar. Men det är bara en mycket liten del av vår verksamhet, säger Anders Kalborg, vd för Värmlands Trafikcenter.

Svärtar ner NTF:s rykte

Han tycker det är bra att eventuella ekonomiska oegentligheter kommer fram, trots att det även svärtar ner NTF:s rykte lokalt.

– Vi har inte känt till det här tidigare. Nu får vi titta framåt och försöka skapa en annan samordning mellan de lokala förbunden, säger Anders Kalborg.

Trafiksäkerhetsorganisationen NTF, som bildades 1934, anklagas för att ha förskingrat miljontals skattekronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.