Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jakob Hultcrantz Hansson bygger en teaterscen med plats för 80 personer i sitt uthus i Rottneros i Sunne kommun. Foto: Rebecka Hugosson/SVT

Han bygger egen teaterlada på värmländska landsbygden

Publicerad

Den tidigare skådespelaren på Västanå teater, Jakob Hultcrantz Hansson, driver ett mastodontprojekt på landsbygden i Värmländska Rottneros. Här ska han bygga en teater, regissera och skådespela under sommaren.

Han får visserligen hjälp av familj och vänner, men det är ändå en hel del arbete kvar tills premiären av föreställningen Jernbanan den 5 juli. Jakob Hultcrantz Hansson spelade huvudrollen i uppsättningen som Västerbottensteatern satte upp hösten 2023, men den här gången ser upplägget lite annorlunda ut.

Dels ska han bygga scenen på Tractor teater själv med allt vad det innebär, dels ska han skylta upp en parkering, programmera all teknik, fixa toaletter till kommande teaterbesökare och planera så att grannarna inte störs av trafiken.

Jakob Hultcrantz Hansson har tidigare varit anställd som skådespelare vid Västanå teater och hoppas nu på att de två teaterladorna i trakten kan hjälpas åt att dra publik till varandra.

– Vi hoppas att publiken vill stanna två nätter i Sunne istället för bara en, säger han.

I klippet ovan får du följa med in i teaterladan som är belägen intill Västansjö i Rottneros i Sunne kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.