Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skådespelaren och regissören Jakob Hultcrantz Hansson bygger en teaterlada vid sitt hus i värmländska Rottneros. Den 5 juli har föreställningen Jernbanan premiär. Foto: Rebecka Hugosson/SVT

Pjäsen ”Jernbanan” tar upp motsättning mellan stad och land

Publicerad

I sommar sätter skådespelaren och regissören Jakob Hultcrantz Hansson upp pjäsen Jernbanan som är baserad på Sara Lidmans prisade romansvit. En berättelse i vilken kampen mellan stad och land är ständigt närvarande.

– Det finns fortfarande kunskap och tillgångar på landsbygden som inte tas tillvara, säger Jakob Hultcrantz Hansson.

Det är en dryg månad kvar till premiär och i det lilla uthuset i Västansjö i Sunne kommun i Värmland snickras det, släpas inventarier och programmeras teknik för fulla muggar.

Det är ett stort projekt Jakob Hultcrantz Hansson har dragit igång och han ser fram emot att ta sin älskade teaterscen till den värmländska hembygden. I premiärstycket Jernbanan, av Dag Thelander efter Sara Lidmans romansvit behandlas motsättningarna mellan stad och land.

Se mer om uppsättningen och motsättningarna i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.