Handelsbanken stänger sex kontor i Värmland. Foto: TT

Handelsbanken stänger sex kontor i Värmland

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart vilka kontor Handelsbanken stänger i Värmland.

Det handlar om bankerna i Arvika, Torsby, Kristinehamn, Årjäng, Säffle och Filipstad.

Kvar i Värmlands landskap blir kontoren i Sunne, Karlstad och Karlskoga.

Det var i september 2020 som Handelsbanken meddelade att de skulle banta antalet kontor i Sverige, från dagens cirka 380 till ner mot 200, för att satsa mer på digitala lösningar.

Tre kontor kvar

Nu står det klart att sex bankkontor läggs ner i Värmland och kvar blir de i Sunne, Karlstad och Karlskoga, något som NWT var först att berätta.

– Det har varit en lång och tuff process men vi har landat i de här besluten och vi vill skapa en möjlighet att nå alla våra kunder i Värmland, koncentrerat från de här platserna. Vi tror att det här skapar än möjlighet att vara mer tillgängliga, fast på ett annat sätt, säger Handelsbankens Värmlandschef Magdalena Gunnarsson till SVT Nyheter Värmland.

25 anställda berörs

Cirka 25 medarbetare berörs av beslutet men ingen kommer att sägas upp enligt Magdalena Gunnarsson. I stället erbjuds de bland annat omlokalisering.

Senast i september ska de sex kontoren vara stängda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.