Hans-Åke Scherp (V) Foto: SVT/Privat

Hans-Åke Scherp (V) vill ha debatt om estetprogrammet

Uppdaterad
Publicerad

Hans-Åke Scherp (V), ledamot i kommunfullmäktige i Karlstad, hoppas på en givande diskussion om estetprogrammets nedläggning i nästa vecka.

Hans-Åke Scherp (V) är en av dem som reagerat på SVT Nyheter Värmlands rapportering om nedläggningen av estetprogrammet vid särskolegymnasiet i Karlstad-Hammarö. Inför fullmäktigemötet torsdagen den 16 mars planerar han att ställa en interpellation till gymnasienämndens ordförande Daniel Berghel (M).

– Jag kommer att ta upp flera saker som jag vill ha en diskussion och debatt kring, säger Hans-Åke Scherp (V) till SVT Nyheter Värmland.

Nedläggning av estetprogrammet

– Det gäller både handläggning och argumenten för nedläggningen. För man har ju uppenbarligen inte till exempel efterfrågat lärarnas uppfattning. De har inte fått någon fråga i samband med det hela.

– Och vad jag förstår när jag har pratat med skolledare så har de inte heller givit uttryck för huruvida det är bra kvalitet eller inte, eller om man ska ha programmet kvar eller inte, säger Hans-Åke Scherp (V).

Interpellationen kommer att öppna för andra ledamöter att delta i debatten i kommunfullmäktige, men exakt när frågan tas upp är inte bestämt ännu.

Fråga och interpellation

Om en ledamot i kommunfullmäktige vill följa upp ett ärende kan han eller hon ställa en fråga eller en interpellation till nämndens ordförande. Vid en fråga är det bara den som frågat och den som ska svara som får debattera.

Vid en interpellation får alla ledamöter vara med och debattera. Frågor eller interpellationer får bara röra ett ärende som kommunfullmäktige, kommunstyrelsen eller någon annan nämnd har rätt att handlägga. Både frågor och interpellationer ska lämnas in skriftligt i förväg och besvaras vid nästa sammanträde. Varken fråga eller interpellation leder till beslut.

Från Karlstad kommuns hemsida

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nedläggning av estetprogrammet

Mer i ämnet