Laisa von Segebaden Foto: Privat/SVT

Beslut om nedläggning av estetprogram överklagas

Uppdaterad
Publicerad

Gymnasienämndens beslut att lägga ner estetprogrammet vid gymnasiesärskolan i Karlstad överklagas till Förvaltningsrätten. Bakom överklagan står en grupp lärare som menar att beslutet fattats på felaktiga grunder.

Överklagan lämnades in vid halv fyra på tisdagen och nu hoppas lärarna på att beslutet rivs upp.

– Vi lämnar in den för att vi anser att skollagen inte har följts, styrdokumenten har inte tittats på utifrån alla vinklar och för att beslutet är fattat utifrån en undermålig utredning som är för subjektiv, säger teaterläraren Laisa von Segebaden. 

Nedläggning av estetprogrammet

Under måndagen lämnades en protestlista med över 760 namnunderskrifter in till Karlstads kommun. De ansvariga hoppades att det skulle räcka för att kommunen skulle fundera över sitt beslut att lägga ner estetprogrammet, men ett par timmar senare meddelade gymnasienämndens ordförande Daniel Berghel (M) att namnlistan inte kommer att påverka nämndens beslut.

Därför väljer nu lärarna att överklaga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nedläggning av estetprogrammet

Mer i ämnet