Artisterna som deltar i tävlingen i Karlstad är John Lundvik, Sigrid Bernsson, Edward Blom, Kikki Danielsson, Benjamin Ingrosso, Renaida och Kamferdrops. Foto: TT

Här är artisterna som tävlar i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Inför morgondagens deltävling i Karlstad tog vi på SVT Nyheter Värmland pulsen på artisterna.

Först ut i första deltävlingen och i hela omgången av årets festivalkalas är proffsdansaren Sigrid Bernson.

Tidigare friidrottaren John Lundvik har skrivit både filmmusik och musik till kungliga bröllop – nu deltar han och så i Melodifestivalen.

Melodifestivalen i Karlstad

Renaida blev rikskänd efter att ha varit med i Idol där hon slutade sexa – nu ska hon erövra Mellon.

Kikki Danielsson firar jubileum genom att göra sitt tionde uppträdande i festivalen. Hon har deltagit två gånger i Eurovision Song Contest och en gång i den norska Melodi Grand Prix.

Norska Kamferdrops slog igenom stort förra året med sin version av Kicki Danielssons ”Jag trodde änglarna fanns”. Nu tävlar de med en låt som de menar bygger broar mellan dansband och tropiskt.

Benjamin Ingrosso deltog i tävlingen även förra året. Årets låt beskriver han som mer avskalad och framträdandet utför han på en helt egen scen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen i Karlstad

Mer i ämnet