Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Oliver Solberg berätta om mer om nya satsningen. Foto: SVT

Här är Oliver Solbergs nya rallysatsning

Uppdaterad
Publicerad

Oliver Solberg, 21, tvingades hastigt och mindre lustigt lämna Hyundai och WRC-klassen i rally-VM efter två säsonger.

Nu har värmlänningen klart med en ny satsning.

Det blir ett kliv nedåt, till WRC 2, till nästa säsong. Solberg har gjort klart med teamet Toksport och kommer att köra en nyutvecklad Skoda Fabia RS Rally2. Premiären sker i Monte Carlo-rallyt i januari, men det är först i Svenska rallyt i februari som han kommer att börja köra om VM-poäng.

– Jag är väldigt förväntansfull inför nästa säsong. Alla vet hur konkurrenskraftigt WRC 2 är och det är fantastiskt att få vara med där och kämpa mot så många duktiga förare och bilar, säger Solberg.

Hör Oliver Solberg berätta mer om nya satsningen i videon ovan.

Världsmästare två år i rad

Privatteamet Toksport är baserat i Tyskland och hade ett mycket framgångsrikt 2022 där finländarna Emil Lindholm och Reeta Hämäläinen blev världsmästare i WRC 2-klassen där stallet också vann märkesmästerskapet. 2021 vann även norrmannen Andreas Mikkelsen VM-titeln med Toksport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.