Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kjell Gustafsson minns tillbaka till tiden han jobbade som reporter och programledare. Foto: SVT

Här är tv-veteranen Kjell Gustafssons starkaste minnen från karriären

Uppdaterad
Publicerad

I Värmlands radio- och tv-historia finns flera hållpunkter som satt spår i minnet hos tittare och lyssnare, inte bara i länet. Hajk, Solsta Café och Fråga doktorn är några av de SVT-program som genom åren har producerats i Karlstad och som sänts ut i hela riket.

Såklart finns också händelser ur nyhetsflödet i Värmland som berört massorna, som fallet Kevin i Arvika från 1998. Och när treåriga Linn försvann i skogen utanför Torsby 1991 följde hela Sverige utvecklingen och gladdes över när hon hittades 51 timmar senare.

Länge i branschen

En som varit med länge i branschen och som nu är engagerad i att bygga en hemsida där etermedias historia i Värmland sammanställs är Kjell Gustafsson, som började arbeta på radion i Värmland på 70-talet för att sedan jobba med tv. Han hoppas att hemsidan ska bli allmänbildande.

– Att den bidrar med att sprida samhällskunskap om etermedia i Värmland, säger han.

Hör om några av hans starkaste minnen från karriären i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.