Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tidigare kanalchefen på P4 Värmland, Ulla Walldén, är engagerad i projektet att nedteckna länets radio- och tvhistoria och berättar varför det inte alltid var bättre förr. Foto: SVT

Tv- och radiohistorien i Värmland nedtecknas för framtiden

Uppdaterad
Publicerad

Nu ska etermedias historia i Värmland, från 1920-talet och framåt nedtecknas för framtiden. Det är numera pensionerade, tidigare anställda inom radio och tv, som ideellt har tagit på sig uppgiften.

– Jag tror att det finns ett allmänintresse, säger Ulla Walldén som är ordförande för Radions och Televisionens Pensionärsklubb (RTPK) i Karlstad.

Ulla Walldén började jobba på lokalradion på hösten 1977, samma år som P4 Värmland kom till, och har också arbetat på TV4 och lokaltidning. Senare blev hon kanalchef på P4 Värmland, där hon slutade 2018.

Historisk hemsida

RTPK Karlstad startade våren 2022 och några av medlemmarna jobbar nu ideellt i en studiecirkel med en hemsida som ska samla och beskriva det regionala etermediets utveckling med hjälp av ljud, rörlig bild och text.

Se bilderna från SVT:s arkiv och hör varför Ulla Walldén vill genomföra projektet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.