Isak Reiersen, Oliver Solberg och P-G Andersson är tre av värmlänningarna i Svenska rallyt. Foto: Andreas Amberg/Hyundai Motorsport/Fredrik Värnebjörk

Här är värmlänningarna som kör Svenska rallyt

Uppdaterad
Publicerad

Svenska rallyt har flyttat från Värmland till Umeå.

Men det blir en hel del värmländska intressen i VM-deltävlingen oavsett.

På tisdagsförmiddagen blev anmälningslistan officiell.

I Rally1-klassen kommer Oliver Solberg att bli det stora svenskhoppet tillsammans med kartläsaren Jonas Andersson som lotsar fram britten Gus Greensmith.

I Rally2 (WRC 2) dyker det upp ett välkänt namn i form av Per-Gunnar Andersson från Årjäng. Den regerande svenska mästaren har efter en lyckad insamling från supportrarna säkrat tillräckligt med pengar för att kunna köra deltävlingen ihop med sin rutinerade kartläsare Anders Fredriksson.

Svenska rallyt

– Jag är otroligt överväldigad över intresset och stödet som har gjort den här starten möjlig, säger Andersson på sin hemsida.

I Rally2 finns även kartläsaren Pierre Ellison från Säffle med, han läser noter åt Glenn Ström.

Debutant kör

I RC4-klassen debuterar Isak Reiersen från Torsby. 18-åringen, tidigare framgångsrik crosskartförare, tävlar tillsammans med kartläsaren Johan Johansson i en Ford.

– Att köra Svenska rallyt är någonting jag drömt om sedan jag var liten, säger Reiersen i ett pressmeddelande.

Få historiska bilar

I den historiska klassen är Arne Rådström från Torsby anmäld med Thomas Nilsson från Boden i en Volvo 262 och som kartläsare finns även Björn Wessel från Karlstad med, han läser noter åt Arne Bäckström från Haninge.

VM-deltävlingen har samlat 50 anmälda ekipage medan den historiska klassen har nått upp till blygsamma 24.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt

Mer i ämnet