En person misstänks för ett pistolrån i centrala Kristinehamn på tisdagseftermiddagen. Foto: Marcus Larsson

Försökte pistolråna butik i Kristinehamn

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern sitter anhållen för att ha försökt pistolråna och hotat en anställd i en butik i centrala Kristinehamn under tisdagen. Mannen flydde från platsen på cykel men hittades senare – i arresten.

Larmet om rånförsöket gick vid 13-tiden, efter att mannen hade lämnat butiken på cykel i riktning mot centrum och sjukhuset. Inledningsvis var det oklart om mannen fått med sig något byte från rånet.

– Ingen blev fysiskt skadad men den rånade personalen blev rätt chockad, som jag förstått det, säger Stefan Dangardt, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

Men det visade sig att mannen hade lämnat platsen utan något rånbyte.

”Smal, härjad och haltande”

Polisen sökte då med flera polispatruller, inklusive en hundpatrull, efter mannen som beskrevs som smal, härjad och haltande.

– Vi har pratat med en del vittnen som hört av sig om det här men är det någon annan som har sett något så vill vi gärna att de kontaktar oss på 114 14, säger Stefan Dangardt.

Under eftermiddagen meddelade polisen att ärendet övergår i inre spaning och att man bland annat hävt avspärrningarna på platsen. Nu ska man bland annat gå igenom övervakningskameror och höra ytterligare vittnen. ”Utredningsläget bedöms som gott”, skriver polisen.

Hittades i arresten

Senare under kvällen hittades mannen som är i 30-årsåldern – i polisens arrest. Han hade gripits vid 18-tiden för att ha misshandlat en annan man vid Parkvägen och polisen kunde då koppla ihop honom med rånförsöket tidigare under dagen. Mannen sitter nu anhållen misstänkt för försök till grovt rån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.