Foto: SVT

Heinz Flamm avgår

Uppdaterad
Publicerad

Som SVT Nyheter Värmland berättat tidigare under måndagen ska Heinz Flamm ha gjort kontroversiella uttalanden på sociala medier. Vid lunchtid idag meddelar han att han avgår.

– Jag har sagt upp alla mina uppdrag, och har lämnat partiet. Jag vill inte skada partiet och därmed är detta avslutat för mig, säger Heinz Flamm.

Heinz Flamm, som satt i styrelsen för Sverigedemokraterna i Årjäng och kandiderade till kommunfullmäktige avgick idag efter att det här uppdagades, men han hävdar fortfarande att han är oskyldig.

– Jag har inte delat dem. Mitt konto har blivit hackat. Jag har aldrig gjort detta, säger Heinz Flamm.

Så du menar att det är någon annan som har gjort detta?

– Ja. Man ser det på stavningen. Jag stavar ofta ganska fel och här är allt bra stavat, så jag har inte gjort någonting som har med nazism att göra. Jag har skickat mitt barn till Auschwitz till exempel, jag har massa judiska vänner, jag pratar hebreiska och jag har aldrig hejat på Adolf Hitler, säger Heinz Flamm.

Flera inlägg på sociala medier

Uppgifterna kommer från sajten interasistmen.se som har granskat flera inlägg på sociala medier som gjorts från SD-politikerns konton.

I ett inlägg kallar han till exempel  Margot Wallström för ”pissluder” och i ett annat inlägg lägger han upp en bild på Hitler tillsammans med en bild där en annan man efterlyser svar på frågan på vad man ska göra med invandrare.

Det här beslutet att lämna partiet, är det något du valde själv eller kom det från högre ort?

– Jag har valt det själv, säger Heinz Flamm.

Vad säger partiet om det här?

– Att det är tråkigt och... ja...inte bra alls för partiet. Jag vill inte skada partiet, så därför lämnar jag helt enkelt.

Mikael Strifors, ordförande för Sverigedemokraterna i Årjäng, bekräftar att Heinz Flamm lämnar sina uppdrag.

– Det här har skötts internt och han har meddelat att han avgår, säger han.

I övrigt vill Mikael Strifors inte kommentera händelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.