Foto: SVT

SD-man i Årjäng kallar Margot Wallström ”pissluder” och delar bilder på Hitler

Uppdaterad
Publicerad

Heinz Flamm, som sitter i styrelsen för Sverigedemokraterna i Årjäng och kandiderar till kommunfullmäktige, ska ha gjort kontroversiella uttalande på sociala medier. Det enligt sajten interasistmen.se.

– Det är ju rena nazistpropagandan, säger Daniel Schützer (S), kommunalrådet i Årjäng.

Uppgifterna kommer från sajten interasistmen.se som har granskat flera inlägg på sociala medier som gjorts från SD-politikerns konton.

I ett inlägg kallar han till exempel  Margot Wallström för ”pissluder” och i ett annat inlägg lägger han upp en bild på Hitler tillsammans med en bild där en annan man efterlyser svar på frågan på vad man ska göra med invandrare.

”Absolut ingen rasist”

När interasistmen.se når Heinz Flamm på telefon förnekar han först att han har ett konto på aktuell sajt men när journalisten frågar om enskilda bilder utan att nämna varifrån de kommer så erkänner han att kontot är hans.

– Det ska man inte ta på allvar, jag är absolut ingen rasist, säger han om Hitlerbilden till interasistmen.se.

När Heinz Flamm nås av SVT förnekar han att det är han som gjort de kontroversiella inläggen och vill i övrigt inte ge några kommentarer.

– Jag har förklarat att det inte är jag som delat detta. Jag delar inga sådana saker på facebook eller instagram, säger han.

Som jag har förstått det är det en sida på VK?  ( VK är ett socialt media reds. anm.)

– Jo, jo.... Ring mig senare.

Foto: SVT

Kommunalrådet upprörd

Daniel Schützer (S), kommunalråd i Årjäng, är upprörd över Heinz Flamms inlägg.

– Jag tycker att det är uppenbart att det inte bara är att vara invandrarkritisk utan det är ju rena nazistpropagandan, säger Daniel Schützer (S), kommunalrådet i Årjäng och fortsätter:

– Jag kan köpa att vi har olika åsikter i många frågor men när man uttalar sig så här har man gått över anständighetens gräns.

SVT Nyheter Värmland har sökt Runar Filper, distriktsordförande för SD. Han säger att han i nuläget inte vill kommentera och ber oss återkomma senare.

Vi lunchtid på måndagen meddelar Heinz Flamm att han lämnar alla sina politiska uppdrag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.