Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter Håkan Wikström berättar om sitt bästa minne från rapporteringen det gångna året. Foto: SVT

Henning Fällmans passionerade debut – bästa ögonblicket 2023

Publicerad

Solberg, Kristoffersson, Åhlin Kottulinsky. Stora, värmländska motorstjärnor 2023.

Men för mig var 15-årige Henning Fällmans prestation på Kalvholmens motorstadion laddad med ännu mer glöd och passion än hans mer namnkunniga motorsportkollegers.

Att motorsport och Värmland är synonymt finns det ingen som betvivlar. Och visst finns det stjärnor som Solberg, Kristoffersson och Åhlin Kottulinsky. Men en förare med minst lika mycket glöd och passion är Henning Fällman, 15, från Årjäng.

Ingen trodde att Henning skulle få uppleva sin dröm – att bli racerförare. På grund av ett ryggmärgsbråck som stundtals gör 15-åringen från Årjäng rullstolsburen. Knappt ens Henning vågade tro på den drömmen.

La konfirmationspengar på bil

Men efter konfirmationen tog Henning presentpengarna och köpte en folkracebil. Efter mycket support från släkt och vänner kunde han göra sin debut på Kalvholmens motorstadion i slutet på augusti.

Att få se glädjen i Hennings ögon efter den lyckade debuten var mitt bästa ögonblick på jobbet 2023.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se mötet med Henning Fällman, 15, som blev årets ögonblick för reporter Håkan Wikström. Här kramas Henning om av pappa Mattias efter att han tagit sitt livs första racingpoäng. Foto: Håkan Wikström/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.