Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter Rino Rotevatn berättar i klippet om ett av hans mest minnesvärda möten under året, mötet med Enaida Grenegård. Foto: SVT

Reportaget om boken Kohjärta satte sig i bröstet hos rutinerade reportern

Uppdaterad
Publicerad

När Eneida Grenegård släppte sin debutbok gav sig reportern Rino Rotevatn ut för att spegla hur hon trotsat alla sina funktionshinder i skapandet av boken. Det blev ett möte som satte sig i bröstet hos den mångårige SVT-medarbetaren.

Eneida Grenegård har flera funktionshinder som skulle kunna lägga hinder i vägen för ett konstnärligt och litterärt skapande. Men när Eneidas starka kärlek till djur krävde att få uttryckas ledde det till boken Kohjärta som i sin tur gav henne Region Värmlands litteraturstipendium.

När SVT:s reporter Rino Rotevatn, som gjorde ett reportage om Eneida Grenegård i mars i år, blickar tillbaka på det gångna året konstaterar han att det är mötet med Eneida Grenegård och hennes obändiga skaparkraft som etsat sig fast starkast i minnet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet kan du se ett längre reportage om Eneida och hennes bok Kohjärta. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.