Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sand istället för granulat – hör varför Karlstads kommun väljer att satsa på den modellen på den nya konstgräsplanen som nu byggs i Molkom. Foto: Maria Haglund/SVT

Historiskt spadtag – 13 miljoner kronor satsas på konstgräsplan i Molkom

Uppdaterad
Publicerad

I dag togs första spadtaget på det som ska bli Molkoms första konstgräsplan. Och från politikerna som stod för grävandet så är förväntningarna på de nya planen stora:

– Att det verkligen ska bli en mötesplats i Molkom, där gammal och ung och kanske inte bara fotbollsintresserade kan samlas, säger tillväxtutskottets ordförande Frida Nilsson (C).

När allt är klart i början av september så ska det förutom en fullstor elvamannaplan finnas belysning, en löparbana och en längdhoppsgrop. Allt till en beräknad kostnad av 13 miljoner.

– Det är mycket pengar men det är viktigt att vi prioriterar Molkom så de här pengarna är välinvesterade, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Robert Halvarsson (MP)

I klippet kan du se bilder från byggstarten och höra hur man har tänkt att lösa det kommande förbudet mot plastgranulat på konstgräsplaner

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Plast och miljö

Mer i ämnet