Foto: TT

Högspelande musik från bilar debatteras i riksdagen

Uppdaterad
Publicerad

Värmländske riksdagsledamoten Pål Jonson (M) kommer i dag i riksdagen att tillsammans med justitieminister Morgan Johansson (S) att debattera problemet med dunka-dunkamusik från bilar.
– Det finns fall där människor tvingats sova i källaren eller med hörselskydd på grund av dom här problemen. Så ska det inte behöva vara i ett fungerade rättssamhälle, säger han.

Jonson har tagit initiativ till debatten med anledning av problem med hög musik från bilar bland annat i Arvika främst under kvällar och nätter.

– Det är bra att det finns ett stort motorintresse i Arvika och på många andra håll. Det är något som vi ska främja, uppmuntra och utveckla. Men det finns ett begränsat antal personer som systematiskt åker runt och spelar hög musik på kvällar och nätter ofta med målet just att störa allmänheten. När både kommunala företrädare och polisen då säger sig sakna verktyg för att hantera problemet så måste vi lagstiftare reagera, säger Pål Jonson i ett pressmeddelande från Moderaterna i Värmland.

Enligt partiet finns ett 30-tal kommuner i Sverige som har liknande problem med störande musik från fordon och problemen är mest utbredda i Värmland och Dalarna. Det är första gången som detta problem lyfts i en interpellationsdebatt i riksdagen.

– Jag förväntar mig att justitieministern tar detta problem på allvar och levererar tydliga besked i frågan, säger Jonson.

Debatten, som startar klockan 9:30, sänds i SVT Forum – se den här

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer