Ritning över hur moskén kan se ut.

Hoppas få börja bygga moskén snart

Publicerad

Nästa år hoppas Islamiska kulturföreningen att bygget av en ny moské på Rud i Karlstad ska kunna starta. Detta trots att det fortfarande saknas pengar för satsningen.
– Planen är att vi ska börja nästa år med grunden, pelarna och ordna med vatten och avlopp, säger Rauf Ahmadi från Islamiska kulturföreningen i Karlstad.

Bygget av en riktig moské på Rud beräknas kosta mellan 17 och 20 miljoner kronor. Just nu finns bara en fjärdedel, cirka fem miljoner för satsningen.

– Det saknas mycket faktiskt, men det finns sponsorer, företag, som ger oss lån utan ränta, bara vi kommer igång med bygget.

Frågan har diskuterats politiskt i Karlstads kommun och det har varit en uppslitande debatt om satsningen. Rauf Ahmadi bedömer att de svåra besluten är tagna och det som krävs nu mest är formaliteter.

Föreningen ska söka bygglov under hösten eller vintern. Men det kan ta flera år innan den färdiga moskén står klar.

– Det spelar ingen roll. Men det är viktigt att det ska finnas något permanent.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Moskébygge i Karlstad

Mer i ämnet