Norrstrandsskolan i Karlstad vidtog extra säkerhetsåtgärder under tisdagen. Foto: SVT

Hot mot Norrstrandsskolan – elev anhållen

Uppdaterad
Publicerad
En 15-årig elev har gripits misstänkt för att ha riktat ett hot mot Norrstrandsskolan i Karlstad. Eleven ska ha poserat med något som liknar ett skjutvapen på det sociala mediet Snapchat – vilket fått andra elever att reagera.

Det var under tisdagen som polisen informerades om att en elev vid Norrstrandsskolan i Karlstad ska ha riktat ett hot mot skolan. Händelsen meddelades till polisen via kommunens säkerhetssamordnare.

– Några elever kom och berättade att de sett en bild på Snapchat där eleven förekommit med något som kunde uppfattas som ett vapen och budskapet var att det skulle vara otryggt att vara på Norrstrandsskolan i morgon [under onsdagen reds. anm.], säger Maria Kjällström, skoldirektör i Karlstads kommun.

Den misstänkta eleven anhölls kort därefter i sin frånvaro och kunde sedan gripas vid midnatt, meddelar polisen.

Polis på plats

I ett mejl som gått ut från skolans rektorer till föräldrar som har barn på skolan står det bland annat: ”Under onsdagen kommer polis, väktare och 'ungdomar för trygghet' finnas på plats på skolan för att skapa trygghet för elever. Vi kommer också att ha ett begränsat antal ingångar öppna och extra personal finns på plats”.

– I dag handlar det om att få eleverna att känna sig trygga, säger Maria Kjällström.

Undervisningen på skolan kommer emellertid att fortsätta som vanligt.

Kenneth Johannesson, presskommunikatör på Polisregion Bergslagen, bedömer att risken för att något skulle hända på skolan i dag är låg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Problemen på Norrstrandsskolan

Mer i ämnet