Hot mot Sunneskola polisanmäls

Uppdaterad
Publicerad

Sunne kommun polisanmäler nu hot som framförts mot rektor och en lärare vid Bäckalunds skola norr om tätorten. Hoten har också anmälts till Arbetsmiljöverket

– Det är en person som sagt till rektorn att ”det är bäst att du inte kommer till skolan imorgon för då ska jag ställa till ett helvete”, säger kommunchefen Berit Westergren.

– Det är väldigt olustigt och vi tar det på största allvar.

LÄS MER: Samtliga lärare på skolan sjukskrivna

”Väldigt allvarligt”

Anonyma telefonhot med liknande innebörd har även framförts till en lärare. Kommunen har polisanmält hoten, och även lämnat in en anmälan till Arbetsmiljöverket.

– Innebörden i hoten är att man tycker att de här personerna ska lämna sina platser. Det är väldigt allvarligt och har blivit ett arbetsmiljöproblem.

LÄS MER: Arbetsmiljöverket i möte om skolan

Kritik mot verksamheten

Föräldrar till elever på skolan har under en tid kritiserat verksamheten. SVT Nyheter Värmland har rapporterat om sjukskrivningar och brister i arbetsmiljön, men enligt Berit Westergren har man lyssnat på kritiken och vidtagit åtgärder.

– Vi har numera en rektor på plats alla dagar i veckan. Jag upplever att det är stabilt och råder arbetsro på skolan nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.