Hör hotelldirektörerna Henrik Sundquist, Lena Malmberg och Anna Sundenhammar berätta om hur de försöker tackla det bekymmersamma läget. Foto: SVT

Hotellen hittar nya lösningar i kristider

Publicerad

Hotellbranschen befinner sig i en jättekris på grund av coronapandemin. Men samtidigt arbetas nya lösningar fram för att försöka hålla verksamheterna flytande tills det värsta har lagt sig.

Bokningsläget på hotellen i Karlstad gick från bra till i stort sett obefintligt på nolltid när coronapandemin slog till mot Sverige.

– Det är riktigt tufft men vi försöker så gott vi kan, säger Henrik Sundquist, hotelldirektör på Drott i Karlstad.

Coronaviruset i Värmland

Nu hyrs bland annat rum ut över dagen för att de ska kunna användas som kontor, rum hyrs även ut månadsvis och det erbjuds även evakueringsboende för vårdpersonal och personer över 70 år.

Anna Björkenstam Wedberg är hotelldirektör på Statshotellet i Karlstad. Foto: SVT

Se hotelldirektörerna Anna Björkenstam Wedberg, Henrik Sundquist, Lena Malmberg och Anna Sundenhammar berätta om hur de försöker tackla det bekymmersamma läget i klippet här ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet