Inflyttning pågår

Uppdaterad
Publicerad

Ut ur det gamla och in i det nya – just nu går flyttlassen i skytteltrafik från Stadshuset till det nya samhällsbyggnadshuset i Karlstad.

Det är miljö, stadsbyggnads och teknik och fastighetsförvaltningarna som flyttar in i nya Samhällsbyggnadshuset. Just nu jobbas det frenetiskt för att få allt på plats och i ordning till på måndag.

– Det är jättespännande att komma till nya stället och se hur det blev, om allt blev som vi tänkt. Det känns jättebra när jag har gått runt och tittat, säger Hans Wennerholm, teknik- och fastighetsdirektör.

Karlstad Stadshus sålt

Nytt arbetssätt väntar

I och med flytten packar de 300 anställda även upp ett nytt arbetssätt – det ska bli färre möten och lättare att samarbeta över förvaltningsgränserna.

– Vi ser en möjlighet att jobba väldigt effektivt med en bred samverkan mellan olika verksamheter. På det sättet så möjliggör det här huset ett helt nytt sätt att arbeta på, säger Hasse Zimmerman, avdelningschef på miljöförvaltningen.

Vad är kvar i gamla huset?

– Inte mycket. Jag försökte få kaffe, men då var kaffemaskinen borta. Det börjar bli väldigt tomt i Stadshuset nu, säger Hans Wennerholm.

Kommunarkivet, överförmyndarnämnden och upphandlingsenheten kommer att sitta kvar i Stadshuset ett tag till, sedan ska fastigheten säljas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karlstad Stadshus sålt

Mer i ämnet