Foto: SVT arkiv

Karlstad får ingen hjälp från Trafikverket

Uppdaterad
Publicerad

Flyglinjen Karlstad-Stockholm finns inte med när Trafikverket nu försöker hitta lösningar för linjer som drabbats av Nextjet-konkursen.
– När det gäller Karlstad är vi inte inblandade. Vi tittar bara på de linjer som har trafikplikt, säger Bengt Olsson, presschef vid Trafikverket, till SVT Nyheter Värmland.

Han säger att det finns en annan kommersiell grund i Karlstad än för flyget på de mindre orterna som är berörda.

– Det här får man lösa antingen lokalt eller i bolaget. Dessutom finns det ju andra sätt att resa från Karlstad. Med tåg till exempel, säger Bengt Olsson.

Kommunala flygplatsbolagets ordförande, Mikael Lundström, var bland de som idag tog tåget till Stockholm.

När vi träffar honom på perrongen vid Karlstads Central säger han att det är viktigt att snabbt hitta en lösning för Karlstad och flyglinjen till Arlanda.

– Vi måste hitta en operatör som är villig att ta över och det gäller att göra det snabbt. Det här är en färskvara. Vi har 30 000 årspassagerare som kanske hittar andra resesätt... det är näringslivet som vi framförallt värnar om i detta läge, säger Mikael Lundström.

Men det är knappast aktuellt att gå in och stödja trafiken på linjen genom en kommunal upphandling liknande flyglinjen till Frankfurt.

-  Att i detta läge gå in och göra en upphandling.... nej det har vi inte diskuterat.

Mikael Lundström hoppas, men tror knappast på en riktigt snabb lösning.

– Jag önskar att jag kunde säga att i eftermiddag har vi en lösning klar, men det har vi nog inte.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nextjet

Mer i ämnet