Ingen öppnad Norgegräns i sommar erfar NRK

Uppdaterad
Publicerad

Idag kommer norska regeringen att meddela nya reseråd för sommaren. Men gränsen mot Sverige kommer inte att öppna för svenska turister erfar NRK.

Det är med stor spänning som handlare och turistföretagare längs gränsen ser fram emot dagens besked som väntas klockan 14. Den stängda Norgegränsen har varit en katastof för både gränshandeln, campingplatser och stugbyar längs gränsen.

Sedan gränsen stängdes i mars har butikerna längs gränsen tappat runt 90 procent av omsättningen enligt Svensk Handel. Nu hoppas många på ett besked om en öppnad gräns men enligt NRK blir det inte så.

NRK erfar att regeringen anser att risken för coronasmitta i Sverige är för hög. Därför kommer det fortfarande inte vara möjligt att åka till Sverige utan tio dagars karantän när man kommer hem till Norge igen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet