Foto: Dagsmedia.se

Inget brott bakom dödsolyckan

Publicerad

Den lastbilschaufför som greps, och senare anhölls, efter en trafikolycka med dödlig utgång på riksväg 63 vid Rudsberg söder om Molkom tidigare i veckan har nu släppts. Mannen misstänktes tidigare för vållande till annans död.

Det var under tisdagseftermiddagen som olyckan inträffade. Lastbilen fick sladd och kom över i mötande fil och kolliderade där med en personbil. Kvinnan som körde personbilen omkom.

Polisens undersökning är nu klar och de konstaterar att det inte finns någon anledning att misstänka att lastbilschauffören begått något brott. Han släpptes därför under torsdagen.

– Vi har undersökt fordonet, varit ute på platsen och tittat och förhört de vittnen som finns. Och vår gemensamma bedömning är att vi inte kan lasta föraren för detta, säger polisens utredare David Askeröd till nwt.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.