Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det går riktigt fort när det väl har har börjat.” Hör driftchefen Christer Johansson om mer om isproppen i Kristinehamn. Foto: Håkan Wikström/SVT

Ispropp i centrala Kristinehamn – risk för översvämning

Uppdaterad
Publicerad

Regn och islossning har drabbat Kristinehamn. En ispropp har bildats i Varnan som rinner genom stan.

– Det finns risk att is lägger sig för dammluckorna. Då kan vi få översvämningar som 2014 då torget stod under vatten, säger Christer Johansson, driftschef på kommunen.

Vid klockan under 02 natten mot lördag upptäcktes en ispropp i Varnan. Sedan lördag morgon har kommunen varit på plats för att med grävmaskiner försöka ta bort isen.

– Det är problematiskt att komma nära med maskinerna. De måste kunna stå stadigt för att komma åt och också lasta isen på lastbilar, säger driftchefen Christer Johansson.

Både kommunen och entreprenörer har jobbat hela helgen för att lossa på isproppen. Under måndagsförmiddagen fortsatte arbetet.

I inslaget ovan berättar driftschef Christer Johansson mer om arbetet med det kritiska läget i Kristinehamn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.