”Jag trodde inte att det var sant”

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen kom beskedet att Coop Nära i Björneborg stängs. Butiken hotades av nedläggning för ett år sedan men lyckades räddas tack vare Kristinehamns kommun. Nu verkar dock hoppet vara ute.

Butikschefen för Coop Björneborg fick beskedet från Konsum Värmland om nedläggning nu i morse, och han vill inte träffa oss för en intervju. Han har bett om att få vara i fred och smälta beskedet tillsammans med sin personal.

Det var bara drygt ett år sedan som Kristinehamns kommun agerade för att rädda kvar närbutiken i Björneborg. Genom att dela in kommunen i mindre områden kunde de göra en upphandling och har sedan dess handlar varor för 20 000 kronor i veckan. Då kunde de lättat konstatera att butiken skulle få leva kvar, men idag släcktes hoppet.

Konsum Värmland

LÄS OCKSÅ: Kommunen ”räddar” närbutiken i Björneborg

Anette Lorentzen bor i Björneborg, och går förbi närbutiken med sin hund på förmiddagen. Hon har sett beskedet om nedläggning på sociala medier.

– Jag trodde inte att det var sant, jag tror fortfarande inte det. Det känns som jag har fått fel besked, säger hon.

– Det bor ju så många människor här i Björneborg och många av dem har inte ens bil, var ska de handla nu?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Konsum Värmland

Mer i ämnet