Niclas Lagerstam är festivalgeneral på festivalen Putte i Parken Foto: SVT

”Jag tycker att vi tar vårt ansvar”

Uppdaterad
Publicerad

Natten till söndag fick polisen in 8 nya anmälningar om sexuella ofredanden vid festivalen Putte i parken i Karlstad. Det här innebär att det totalt på söndag eftermiddag har gjorts 26 anmälningar vid årets festival.

Trots att polisen i Karlstad satte in extra resurser på festivalområdet under natten mot söndag ska flera fall av sexuellt ofredande ha ägt rum även då. Fem personer är delgivna misstanke om brott. De misstänkta personerna är ynglingar mellan 14-18 år.

Niclas Lagerstam är arrangör och festivalgeneral för Putte i Parken. Han är bekymrad och upprörd över händelserna men tycker ändå att de som arrangör tagit sitt ansvar.

– Vi har haft ett bra förebyggande arbete med polis och ordningsvakter och med vår säkerhetspersonal som har uppmanat tjejerna att anmäla. Vi har ansvar att hålla festivalen säker, vilket jag tycker att vi gör. Det är därför vi har fått in de här anmälningarna och ser till så att de blir gjorda ordentligt, säger Niclas Lagerstam.

Anmälningarna analyseras

Offren ska under festivalkvällarna ha blivit tagna på brösten eller rumpan, fått händer instuckna under kläder eller blivit kyssta mot sin vilja. Det är framför allt yngre tjejer som drabbats, i fredags var ett av offren bara 12 år.

Nu ska polisen analysera alla inkomna anmälningar se om det finns gemensamma mönster i förövarnas tillvägagångssätt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ofredanden på musikfestival

Mer i ämnet