Johnny Hansson tillsammans med vinnarpokalen och kommentatorn och vännen Andreas Guiance. Foto: Tyngre.se

”Jätten från Årjäng” är Sveriges starkaste man

Uppdaterad
Publicerad

Johnny Hansson, 200 centimeter lång och 172 kilo tung, från Årjäng är nu Sveriges starkaste man. Det avgjordes under lördagens SM-final i Norrköping.

– Det är väldigt skönt, får jag väl säga. Det är det jag strävat efter i tio år och i dag satt allting och jag kan äntligen få titulera mig som Sveriges starkaste man, säger vinnaren.

Tre gånger har han försökt tidigare. Förra året skadade han sig redan vid uppvärmningen, men den här gången hade han bestämt sig.

– Jag har känt mig i väldigt god form och även gått in med inställningen att jag är starkast, jag är bäst och att i dag var min dag, säger den nyblivna mästaren.

Och som det gick. Redan i första delmomentet, där han lyfte en stock på 190 kg, tog han ledningen.

Till och med i marklyftet placerade han sig i topp tre, den gren han tidigare presterat sämst i.

– Det är skönt att man får tillbaka all tid som man lagt ned på ens svaga sidor.

”Nu ska jag njuta”

Inte någon gång under tävlingens lopp kördes han om i totalpoängen.

– Jag ledde med nio och ett halvt poäng i sista grenen, men jag vågade inte ta ut något i förskott. Det var ju 190 kilo sten som skulle lyftas, så jag försökte hålla mig lugn och leverera, säger Johnny Hansson.

Vad ska du satsa på nu, då?

– Nu ska jag njuta av detta lite. Sen får vi se vad som dyker upp för roliga utmaningar, men först ska jag hem och byta tak på stugan. Njuta och göra vanliga saker och inte hålla på och lyfta skrot. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.