Foto: TT

Andra chansen för Jimmy Jansson i årets Melodifestival

Uppdaterad
Publicerad

I kväll är det dags för den andra deltävlingen i årets Melodifestival och i kväll har låtskrivaren Jimmy Jansson från Hagfors stora förväntningar på låten ”Hold you” som framförs av Hanna Ferm och Liamoo.

– Det är en ballad med mycket känsla och de två är helt rätt för just den här låten, säger han.

Jimmy Jansson har skrivit låten ”Hold you” tillsammans med Fredrik Sonefors, Hanna Ferm och Liam Pablito Cacatian Thomassen. Den tävlar som bidrag nummer sex i kväll i Malmö.

– Om allt går som det ska, har den chans att vinna hela tävlingen, eller i alla fall vara med i toppen, säger Jimmy Jansson.

Hanna Ferm & Liamoo framför bidraget Hold You under repetitionerna inför Melodifestivalens deltävling två i Malmö Arena på fredagen Foto: TT

Ytterligare två låtar

Men han tävlar med ytterligare två bidrag under kvällens deltävling. De är ”Army Of Us” med Andreas Johnson och ”Tempo” som framförs av Margaret.

Jimmy Jansson har gjort ”Army Of Us” tillsammans med Andreas Johnson, Sara Ryan, Andreas “Stone” Johansson och Sebastian Thott. ”Tempo”har han skrivit tillsammans med Anderz Wrethov,  Laurell Barker och Sebastian von Koenigsegg.

Totalt fem bidrag

Nästa vecka tävlar Jimmy Jansson med ytterligare en låt i Leksand. Totalt har han med fem bidrag i årets Melodifestival.

Hur känns det att sitta i Green room och vänta på reslutatet av omröstningen?

– Nu har jag vant mig. Första åren höll jag på att dö av nervositet. Folk ska bedöma min låt. Men samtidigt kommer tävlingsinstinkten fram och man vill vinna. Fast egentligen är det dumt att tävla i musik,  men det är samtidigt  kul, säger Jimmy Jansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.