Zeana och Anis Don Demina framförde låten ”Mina bränder”. Foto: Jessica Gow/TT

Jimmys låt föll på målsnöret

Publicerad

Låten ”Mina bränder” som Jimmy Jansson från Hagfors varit med och skrivit gick inte vidare från den första deltävligen i Melodifestivalen som avgjordes i Göteborg igår.

Jimmy Jansson från Hagfors tävlade igår i Melodifestivalen som en av låtskrivarna till bidraget ”Mina bränder” som framfördes av Zeana feat och Anis Don Demina.

När den första delen av röstningen var avslutad stod det klart att Jimmy Janssons låt var ett av fem bidrag som gått vidare till andra omgången.

Väl där tog det dock stopp. ”Mina bränder” slutade femma i deltävlingen och gick alltså varken till finalen eller till andra chansen.

För Jimmy Jansson tar dock inte tävlingen slut med det. Han är delaktig i ytterligare fyra bidrag,  varav ett han tror har vinstchans.

– Jag tror att alla går bra. Men jag har en låt, som om allt går som det ska, har chans att vinna hela tävlingen, eller i alla fall vara med i toppen, säger Jimmy Jansson. Det är ”Hold you” som framförs av Hanna Ferm och Liamoo, har han tidigare sagt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.