Jimmy Jansson som artist i Melodifestivalen 2007 och inför 30-års dagen 2015. Foto: TT

Jimmy Jansson från Hagfors inför Melodifestivalen

Uppdaterad
Publicerad

Jimmy Jansson från Hagfors är en av upphovsmännen till hela fem bidrag i årets Melodifestival. Det är rekordmånga och det kanske är första och sista gången som jag varit med och skrivit så många bidrag, säger Jimmy Jansson.

Vilken av  låtarna tror du kommer att gå bäst?

– Jag tror att alla går bra. Men jag har en låt, som om allt går som det ska, har chans att vinna hela tävlingen, eller i alla fall vara med i toppen, säger Jimmy Jansson. Det är ”Hold you” som framförs av Hanna Ferm och Liamoo.

Det är en ballad med mycket känsla och dom två är helt rätt för just den här låten.

Men vi får vänta på ”Hold you” till nästa lördag när det är dags för delfinal två i Malmö.

Första deltävlingen

I kväll är det dags för den första deltävlingen i Göteborg  och där tävlar Jimmy Jansson med  ”Mina bränder” som framförs av Zeana feat och Anis Don Demina. Jimmy Jansson har skrivit låten tillsammans med Thomas G:son, Anis Don Demina, Pa Moudou Badjie och  Robin Svensk. Det är alltid teamwork och artisterna brukar också vara med och sätta en personlig touch på det hela, berättar Jimmy Jansson. Han har samarbetat med olika låtskrivare och artister i de fem bidragen som deltar i årets Melodifestival.

Hur känns det att sitta i Green room och vänta på resultatet av omröstningen?

– Nu har jag vant mig. Första åren höll jag på att dö av nervositet. Folk ska bedöma min låt. Men samtidigt kommer tävlingsinstinkten fram och man vill vinna. Fast egentligen är det dumt att tävla i musik,  men det är samtidigt  kul, säger Jimmy Jansson med eftertryck.

I kväll tävlar Jimmy Jansson alltså med låten ”Mina Bränder” och här är de andra fyra bidragen där Jimmy Jansson är en av låtskrivarna. Den första deltävlingen i Göteborg  sänds på SVT Play och på SVT 1 i kväll kl 20.00.

Här är Jimmy Janssons bidrag i kommande deltävlingar:

1. Låt: Army Of Us

Artist: Andreas Johnson

Låtskrivare: Andreas Johnson, Jimmy Jansson, Sara Ryan, Andreas “Stone” Johansson, Sebastian Thott.

6. Låt: Hold You

Artist: Hanna Ferm & Liamoo

Låtskrivare: Jimmy Jansson, Fredrik Sonefors, Hanna Ferm, Liam Pablito Cacatian Thomassen

7. Låt: Tempo

Artist: Margaret

Låtskrivare: Anderz Wrethov, Jimmy Jansson, Laurell Barker, Sebastian von Koenigsegg

LEKSAND:

2. Låt: Habibi

Artist: Dolly Style

Låtskrivare: Jimmy Jansson, Palle Hammarlund, Robert Norberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.