Hans Wennerholm uppger att det i nuläget är ont om information om vad som händer Foto: SVT

Karlstad airports VD: ”Vi har inte så mycket information”

Uppdaterad
Publicerad

På Karlstad airport har delar av ledningsgruppen och personalen idag haft möte för att få en bild av vilka konsekvenser konkursen av Vings moderbolag Thomas Cook får för flygresenärer från Karlstad.

– Vi har bara den informationen som gått ut på Vings hemsida, säger Hans Wennerholm, VD på Karlstad airport.

Informationen som finns i nuläget är att alla flygningar med Ving, där man utnyttjar Thomas Cook Airlines, är inställda under dagen. Från Karlstad airport går inga sådana flygningar idag utan nästa flyg som eventuellt kan komma att beröras går på onsdag.

– På onsdag och tre onsdagar därefter går en flygning från Karlstad till Rhodos. Hur dessa flygningar påverkas vet vi i nuläget inte.

Övriga flyg som inte går med Ving genom Thomas Cook avgår som vanligt från flygplatsen.

– Man ska ju komma ihåg att alla värmlänningar som reser inte heller åker från Karlstad utan från andra flygplatser.

”Bara spekulationer”

Förutom Rhodos-flygningarna ska också flyg till Gran Canaria börja gå i november med berört flygbolag – men hur dessa påverkas är i nuläget också oklart.

– Vi väntar på mer information från Ving och fram tills vi fått den blir det bara spekulationer, konstaterar Hans Wennerholm.

Nedringda av oroliga resenärer

På flygplatsen har man under förmiddagen varit nedringda av oroliga resenärer.

– Vi försöker lägga ut information på vår hemsida och sociala medier men i övrigt kan vi bara hänvisa till resebolaget Ving.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.