Foto: Pressbild

Flyget mellan Karlstad och Stockholm försvinner

Uppdaterad
Publicerad

Bolaget Air Leap slutar att köra mellan Karlstad och Stockholm, bolaget menar att det inte är ekonomiskt möjligt att trafikera linjen.

Flygningarna mellan Karlstad och Stockholm har varit på paus sedan mitten av mars. Tanken var att bolaget skulle börja flyga igen den 10 augusti, men nu har man valt att sluta trafikera linjen helt och hållet, vilket P4 Värmland var först med att rapportera om.  Det betyder att det inte längre finns några reguljära förbindelser från Karlstad.   

– Det var inte helt oväntat. Corona har fört med sig mycket turbulens i flygbranschen, säger Mikael Lundström ordförande i Karlstad Airport till SVT Nyheter Värmland. 

Flygplatsens ordförande Mikael Lundström tror dock att det kommer att flygas från Karlstad i framtiden.

– Det kommer en tid efter corona och då kommer vi att finnas med, säger han.

Till P4 Värmland säger Air Leaps vd Jon Melkersson att det är ett tråkigt beslut men att det inte är kommersiellt möjligt att fortsätta trafiken på linjen.

– Ska vi flyga den bör det finnas någon form av stöttning från näringsliv eller kommunen för att vi inte ska ta all risk själva, säger Jon Melkersson till P4 Värmland.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet