Foto: SVT

Karlstad blir nationellt hoppcentrum

Uppdaterad
Publicerad

Under 2018 kommer Karlstad att bli säte för friidrottens prestationscentrum inom hoppgrenarna. Det är det fjärde prestationscentrat som startas inom ramen för friidrottsförbundet Svensk friidrotts verksamhet.

Det var under fredagskvällen som Svensk Friidrotts styrelse beslutade att starta ett fjärde prestationscentrum, nu i friidrottens hoppgrenar, och att förlägga verksamheten till Karlstad. Det uppger Svensk Friidrott i ett pressmeddelande.

– Att få vara med och vidareutveckla hoppgrenarna är ett spännande uppdrag och vi är glada att ha fått förtroendet från friidrottssverige. Det är ett bevis på att friidrottsmiljön i Karlstad är stark, säger IF Götas Johan Engberg.

Glatt kommunalråd

Det blir IF Göta som tillsammans med Karlstads universitet och Karlstads kommun tar ansvar för verksamheten.

– Vi är jätteglada över att ha mottagit det här beskedet och det visar hur stark IF Göta är som förening och hur attraktiv Karlstad är som friidrottsstad, säger Per-Samuel Nisser, kommunstyrelsens ordförande, Karlstad kommun.

Nationella uppdrag

Svensk Friidrott bedriver sedan tidigare prestationscentrum i tre andra grengrupper – kast i Växjö, sprint/häck i Falun och medel/långdistans i Göteborg. Varje prestationscentrum har ett nationellt uppdrag och syftar till stötta elitsatsande friidrottare inom respektive grengrupp.

– Våra prestationscentrum kan erbjuda friidrottare och tränare landets bästa kompetens inom just deras gren och är samlingsplatser som verkar för utbildning och utveckling. De är viktiga miljöer som vi satsar mycket på, säger Karin Torneklint, förbundskapten Svensk Friidrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.