Karlstad IBF på väg till elitkonferensen i Stockholm där SSL krisen ska diskuteras. Foto: Adam Ihse/TT

Karlstad IBF ett av lagen som ännu inte bestämt sig

Uppdaterad
Publicerad

I helgen kan SSLs framtid avgöras när elitlagen på både dam- och herrsidan möts på elitkonferensen i Stockholm. Ett av lagen som inte bestämt sig ännu och anmält sig till nästa års spel i högsta ligan är Karlstad IBF.

– Vi har inte bestämt oss hur vi gör än, efter helgen kommer vi att ta ett beslut, säger Peter Karlsson, som är sportchef för Karlstad innebandy damer.

När SVT Värmland når sportchefen sitter han på tunnelbanan på väg till elitkonferensen som ska hållas på Globen. Totalt kommer 27 klubbar att vara på plats.

Den 31 januari, var den sista anmälningsdagen till kommande säsongs SSL-spel. Men endast fem lag anmälde sig: IKSU, Mora, Rönnby, Göteborg på damsidan och på herrsidan var det endast Växjö.

”Bra att det händer något”

Krisen inom SSL har pågått under flera år och flera klubbar är redo att starta en fristående liga utanför Svenska innebandyförbundets regi. Parterna är nämligen inte överens om hur pengafördelningen ska göras mellan förbunden och klubbarna samt hanteringen av de kommersiella rättigheterna.

Peter Karlsson tycker det är bra att något äntligen händer.

– Jag tycker det är bra att det händer något. Förbundet måste skärpa sig. Det är bra att det blir en diskussion kring det hela. Sen får vi se vad de har att komma med så får vi se om vi hoppar på tåget eller inte.

Hur påverkas tjejerna av det här?

– De berörs mindre än man kan tro. De spelar i vilken serie som helst men det är väl klart att man alltid vill spela i högsta serien, säger Peter Karlsson.

”Bestämmer oss efter helgen”

På plats i Stockholm är sportchefen tillsammans med ordföranden i klubben, Fredrik Olsson. Klockan elva startar mötet och efter helgen kommer Karlstad att ta ett beslut.

– Vi hoppas ha mer på fötterna när vi åker hem imorgon, vi kommer att bestämma oss efter helgen, säger Peter Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.