I videon förklarar stadsbyggnadsnämndens ordförande Erik Nilsson (KD) hur det tänkta köpcentrat på Månsberget ska utformas för att inte konkurrera med centrumhandeln. Foto: SVT

Karlstad: Ja till handelsområde på Månsberget

Uppdaterad
Publicerad

Trots protester från flera håll klubbade stadsbyggnadsnämnden i Karlstad under onsdagen igenom detaljplanen för Månsberget mellan Biltema och Bergviks köpcentrum. Det innebär att ännu ett steg tagits mot att Karlstad får ytterligare ett köpcentrum utanför stadskärnan.

Beslutet att godkänna detaljplanen för Månsberget i Karlstad togs under onsdagsförmiddagen. Och stadsbyggnadsnämndens ordförande Erik Nilsson (KD) var nöjd med nämndens beslut.

– De förändringar vi gjort längs vägen med den här handeletableringen känns väldigt bra. Vi har halverat ytan den ska vara på, placerat den så den gör minst skada på naturen och säkerställt att det blir handel som inte ska konkurrera med handeln i centrum, säger Erik Nilsson (KD).

Men innan det kan börja fällas skog för för att lämna plats åt de 27 000 kvadratmeter handelslokaler som detaljplanen tillåter ska slutligt beslut tas i kommunfullmäktige.

Det ger fortsatt utrymme för de grupper och partier som motsatt sig exploateringen av området att agera. Beslutet fattades med minsta möjliga marginal, sex röster mot fem efter votering.

– Det är mycket möjligt att det här kommer överklagas. Det är så i dag att det mesta överklagas men vi får också väldigt ofta rätt från kommunens sida, säger Erik Nilsson (KD).

I videon förklarar Erik Nilsson (KD) hur det tänkta köpcentrat på Månsberget ska utformas för att inte konkurrera med centrumhandeln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.