Torbjörn Nilsson (MP) berättar varför han anser Kjell Örnbergs uttalanden om Månsberget vara vilseledande. Foto: SVT

Kommunpolitiker om Månsberget-uttalande: ”Grovt vilseledande”

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraternas Kjell Örnbergs uttalande om en ny handelsetablering på Månsberget får Miljöpartiets Torbjörn Nilsson, ledamot i Karlstads kommunfullmäktige, att reagera.

– Det är grovt vilseledande, säger han.

Det var i torsdags som SVT Nyheter Värmland rapporterade om den planerade handelsetableringen på Månsberget i Karlstad. I en intervju om varför SD säger ja till en etablering uttryckte sig Kjell Örnberg så här:

– Skulle det visa sig att det finns problem när det gäller olika biotoper, då kommer ju den här planen att falla och då kommer ju inga tillstånd att beviljas.

Det är ett uttalande som får Torbjörn Nilsson (MP) att reagera kraftigt.

I videon ovan berättar Torbjörn Nilsson varför han anser uttalandet som vilseledande och hur regelverket för nyckelbiotoperna i skogen ser ut.

Vill inte bemöta kritiken

Kjell Örnberg vill inte bemöta Torbjörn Nilssons kritik.

”Finner ingen anledning att besvara hans påstående då det han uttrycker inte påverkar vårt ställningstagande i frågan”, skriver Örnberg i ett mejl till SVT Nyheter Värmland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.