Hör Ludvig Nahnfeldt från Fridays for future i Karlstad om kotte-protestens syfte. Foto: SVT

Kotteprotest mot planerat bygge på Månsberget

Uppdaterad
Publicerad

Motståndare till det planerade handelsområdet på Månsberget uppmanades idag att lämna en kotte på Stora torget i Karlstad i protest.

– Responsen har varit otrolig, vi förväntade oss inte alls att det skulle väcka ett sådant engagemang, säger Ludvig Nahnfeldt, från Fridays for future i Karlstad.

Flera miljöorganisationer och nätverk i Karlstad har gått samman och uppmanat till kotteprotesten som både sker digitalt och med riktiga kottar på torget under fredagseftermiddagen.

Tanken är att kottarna senare ska överlämnas till stadsbyggnadsnämnden i Karlstad.

Hör Ludvig Nahnfeldt i klippet.

2015 ansökte Olav Thongruppen om att få bygga ett handelsområde för detalj- och sällanköpshandel på Månsberget strax intill Bergvik köpcenter. 

Frågan splittrar Karlstads politiker. S, V, MP och Karlstadpartiet har ställt sig emot en exploatering av området, medan, M, C, L, KD och SD är positiva.

I maj ska frågan upp för beslut i stadsbyggnadsnämnden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.