Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Robert Halvarsson (MP), nytillträdd ordförande i kultur- och fritidsnämnden, menar att man försöker skapa rättvisa. Foto: SVT

Karlstads kommun hänvisar Sörmons ridklubb till externa bidragslösningar

Publicerad

Karlstads kommun har sagt nej till bidrag och lån till Sörmons ridklubb som vill bygga ett nytt ridhus. Istället hänvisar kommunen till en konsult som kan föreslå olika externa bidrag som föreningen kan söka för bygget.

Karlstads kommun tycker att driftstödet som erbjöds 2022 till alla icke-kommunalt ägda ridklubbar i kommunen räcker som finansieringsbidrag. Kommunen har engagerat en konsult inom kultur- och fritidsnämnden för att föreslå olika externa bidrag föreningen kan söka för ridhusbygget.

– Absolut, en konsult har varit involverad i att kontrollera status på anläggningen och all andra ridklubbar i Karlstad. De vill väl få ett nuläge om hur det ser ut egentligen, säger Christofer Bramfeldt, styrelseordförande i Sörmons ridklubb.

Kan kosta sju miljoner

Ridhustältet har hållit i cirka 45 år. Att bygga ett nytt ridhus på Sörmons ridklubb beräknas kosta sex till sju miljoner och hålla runt 50 år enligt klubben.

Hur ser du på avskrivningsvärdet för ett ridhus som håller i cirka 50 år och kostar sju miljoner som det som Sörmons ridklubb ansöker om?

– Både kommunen och föreningar tänker på att man har en driftskostnad utifrån en investering. På totalen blir i regel den typen av investeringar lönsamma på sikt. Sen är det så att kommunen och föreningslivet har ofta ett delat ansvar på olika sätt, svarar Robert Halvarsson (MP), nytillträdd ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

I videon förklarar han mer om hur kommunen resonerar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.