Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vad Grums tekniske chef Jonas Gunnberg tycker om att samverkansplanerna med Karlstad. Hör även kommunalrådet Frida Pettersson (C) berätta om vad som händer om kommunens flirt inte ger resultat. Foto: SVT

Karlstad vill samverka med grannkommunerna om badhus

Publicerad

Karlstad kommun vill samverka med några grannkommuner för att klara den kommande simundervisningen i skolan. Just nu undersöker man möjligheten att få hyra in sig hos Grums, Hammarö och Forshaga om de bygger nya badhus.

– Det är ganska fullt idag och med ökat elevantal framöver kommer behovet öka, säger Frida Pettersson (C), kommunalråd i Karlstad.

Vålbergs badhus har passerat sitt bäst före datum och Sundstabadet i Karlstad har stängt sina hopptorn då de inte uppfyller EU-standarden.Samtidigt som det finns renoverings- och ombyggnadsbehov vid anläggningarna ser man ett ökande elevantal i kommunen de kommande åren.

– Vi försöker vara med tidigt nu när det finns planer att bygga nya badhus i de andra kommunerna, säger Frida Pettersson (C).

Hyra in sig

Karlstad kommun har ställt frågan till Hammarö, Forshaga och Grums kommun, om man kan tänka sig att hyra ut simundervisning vid nybygge och om de kan tänkta sig att bygga med större kapacitet än kommunens eget behov.

I Hammarö kommun har man avsatt 800 000 kronor för en förstudie om ett nytt badhus. I Grums har man inlett en mindre förstudie om ett nytt badhus, ett bygge som skulle innebära den största investering för kommunen på många år.

Hör vad Grums tekniske chef Jonas Gunnberg tycker om att samverkansplanerna. Hör även Frida Pettersson (C) berätta om vad som händer om deras flirt inte ger resultat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.